Turun funikulaarista vuoden turkulainen

Teknisen vian vuoksi funikulaari ei päässyt vastaanottamaan titteliä henkilökohtaisesti.

Gaala, juhla

TURKU | Tita Vainola, LS
Julkaistu: 7.8.2020

Turun Kakolanmäen funikulaari on valittu vuoden turkulaiseksi. Funikulaari voitti tittelin murskaavalla ääntenenemmistöllä Turun sanomalehtimiesten yhdistyksen järjestämässä äänestyksessä.

”Turun funikulaari on kuin turkulainen itse: Arvaamaton ja kulmikas”, palkintoraadin valintaperusteluissa todetaan.

Vuoden turkulainen -titteli luovutettiin Turun funikulaarille torstaina järjestetyssä gaalajuhlassa Turkuhallissa. Teknisen vian vuoksi funikulaari ei päässyt vastaanottamaan titteliä henkilökohtaisesti.

Funikulaarin sijasta titteli luovutettiin laitetta huoltavalle 40 hengen insinööritiimille. Tiimin jäsenistä gaalaan pääsi tosin osallistumaan vain kaksi edustajaa, sillä loput olivat korjaamassa Kakolanmäen etelärinteeseen juuttunutta funikulaaria.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen…

Turun funikulaaria on pitkin kesää kritisoitu sen epäluotettavuudesta. Turun kaupungin edustajien mukaan kritiikki on kuitenkin perusteetonta.

— Funikulaari on tänä vuonna kuljettanut onnistuneesti yhteensä 14 ihmistä. Onhan se kuitenkin enemmän kuin ei mitään, Turun kaupungin funikulaarijaoston johtava virkamies Teemu Steamhammer kommentoi.

Funikulaarin matkustamoon on tänä kesänä asennettu useita virtuaalilaseja, joiden avulla voi virtuaalisesti kokea funikulaarilla matkustamisen, mikäli se toimisi. Turun funikulaarin on nähty toimivan viimeksi maaliskuussa.

AIHEET