Lahden lihamukille haetaan EU:n nimisuojaa

"Lahtelainen lihamuki on merkittävin suomalainen kulinaristinen innovaatio sitten karjalanpiirakan."

Lahti, kaupunki

RUOKA | Urpu Lehtinen, LS
Julkaistu: 2.8.2020

Lahden kaupunki on päättänyt hakea EU:n nimisuojaa lihamuki-nimiselle pikaruoalle. Asia käy ilmi Lahden kaupungin julkaisemasta tiedotteesta.

Mikäli nimisuoja heltiää, Lahden kaupunki suunnittelee hyödyntävänsä lihamukia omassa matkailu- ja imagomarkkinoinnissaan.

— Lahtelainen lihamuki on merkittävin suomalainen kulinaristinen innovaatio sitten karjalanpiirakan. Olemme ylpeitä, että lihamuki on kehitetty korikaupungissamme, Lahden matkailutoimenjohtaja Ninni Mustafa-Hermunen kommentoi Lehtisanomille.

Ruokamatkailijat tähtäimessä

Lahden edustajien mukaan kaupunki aikoo satsata täysillä lihamuki-imagoon ja houkutella sen avulla kaupunkiin eurooppalaisia ruokamatkailijoita erityisesti Italiasta ja Ranskasta.

Ruokamatkailijoiden tarpeisiin kauppakeskus Trion yläkertaan valmistuu syksyllä uusi ravintola-alue, jonka kaikista myyntipisteistä saa lihamukeja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen…

Meat Mug Megaworld -nimellä lanseerattavassa ravintolakokonaisuudessa tulee olemaan yhteensä yli tuhat asiakaspaikkaa, joten keskieurooppalaisten ruokamatkailijoiden ilmeet tulevat varmasti olemaan näkemisen arvoiset, Mustafa-Hermunen hehkuttaa.

Syksyllä Lahti lanseeraa myös uuden, kokonaan lihamukin ympärille rakennetun kaupunkibrändin.

— Lahden uudeksi sloganiksi on valittu kansainvälisiäkin vetovoima-assosiaatioita herättävä Lahti – The Meat Mug Capital of the World. On se ainakin parempi kuin aiemmin käyttämämme Lahti – Suomen Chicago, Ninni Mustafa-Hermunen päättää.

Aiemmin on uutisoitu, että Lahteen on puuhattu myös lihamuki-patsasta.

Lue myös: Huoltovarmuuskeskus tilasi pakastepizzoja Italian mafialta.

AIHEET